lauantai 17. joulukuuta 2016

Pallokranssi

Olen askarrellut joulupalloista kransseja 1:1 -koossa ja nyt kokeilin tehdä nukkisväelle helmistä pallokranssin. Oli niin koukuttavaa puuhaa, että tein samantien toisenkin.
Kuvasin samalla ohjeen.










Tarvikkeet:

  • erikokoisia pieniä helmiä, helminauhaa tms.
  • puolihelmiä 
  • pahvia/kartonkia
  • sakset
  • pinsetit, (tartuntakynä)
  • liimaa (Tacky glue, pikaliima, Glossy accents)


Piirrä sabluunan tai esim. pullonkorkin avulla ympyrä kartongille ja sen sisälle pienempi ympyrä. Tämän tekemäni kranssin ympyrän halkaisijat ovat 23 ja 14 mm.
Leikkaa piirroksen mukaan niin, että keskelle jää aukko.
Liimaa puolihelmiä sopiviin kohtiin esim. Tacky gluella. Käytin tähän kranssiin Glossy accents -koholakka-liimaa, jota käytän korttiaskartelussa. Kuivuminen on hitaampaa, kuin pikaliimalla, mutta kuivuttuaan on kestävä.
 


Valitse sopivia helmiä. Tässä vaiheessa kannattaa käyttää pikaliimaa tai Glossy accentsia. Aloita liimaaminen ensin suurimmista helmistä edeten pienimpiin. Myös erilaiset pienet korunosat sopivat helmien kanssa, esim. kuvassa ylhäällä näkyviä pieniä hopeisia osia käytin valkoiseen kranssiin pikku helmen alle. Anna työn välillä kuivaa ennen uusia kerroksia.
Jatka liimailua, kunnes kranssi on mieleisesi kokoinen. Viimeiseksi koloihin ja reunoille sopii hyvin pikkuiset läpikuultavat helmet. 



Valmis!






6 kommenttia:

  1. Kauniita. Kiitos ohjeesta, pitänee kokeilla itsekin tuollaista.

    VastaaPoista
  2. Kauniita kransseja ja hyvä ohje, kiitos! <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille kommenteistanne :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille kommenteistanne :)

    VastaaPoista