maanantai 10. helmikuuta 2014

Peppi Pitkätossu

Nyt olen täysin hurahtanut Peppi Pitkätossuun. Kipinän sain joulun aikaan tv:ssä näytetystä Peppi-sarjasta, joka on lapsuudestakin tuttu. Tuntui, että täytyy saada oma Huvikumpu minikoossa. Eikun ehdottamaan miesystävälle, että tekisi sellaisen ja hän lupautui rakentamaan :)

Halusin myös itse tehdä Pepin. Nukkekotikerhossa on aiemmin jo hieman harjoiteltu nuken tekoa. Tässä on kuvasarjaa Pepin valmistumisesta ja eräs tapa tehdä nukke.

Tein rautalangasta nuken rungon, johon muotoilin Fimosta pään ja erillisiin rautalangan pätkiin kädet ja jalat. Rautalankaa kannattaa jättää reilusti, sitä voi aina jatkossa leikata pois.

  Tässä vaiheessa leikkasin rautalankaa lyhyemmäksi ja yhdistin kädet ja jalat vartaloon. Apuna käytin pikaliimaa ja ohutta rautalankaa, jota kiersin käsivarsien ja jalkojen ympärille.


Liiman kuivuttua saattoi ryhtyä vartalon tekemiseen. Tähän voi käyttää monenlaista materiaalia, vaahtomuovia, kangassuikaleita jne. Itse käytin pakkausmateriaalina ollutta ohutta vaahtomuovia, jota kiersin rautalangan ympärille ja ompelin kiinni.
 
Keskivartaloon ompelin vielä vahvisteeksi sideharsoa.


 Seuraavana oli vuorossa kasvojen, käsien ja jalkojen maalaus. Raaputin väriliiduista sopivia värejä alustalle ja sekoittelin niitä vedellä. Ihoon käytin vaaleanpunaista ja keltaista, kasvojen varjokohtiin myös tummaa ruskeaa. Yksityiskohtia maalasin hyvin ohuella siveltimellä. Maalaamiseen voi käyttää myös akryylivärejä.
 Tämän jälkeen ryhdyin
tekemään Pepille vaatteita. Sopivia kaavoja ei ollut, mutta kirjan The Miniature Costumier (Catriona Hall) joitakin kaavoja suurentaen ja soveltaen tein housut, puseron ja mekon.

 Sukat ompelin paikoilleen jalan ympärille.


Mekon reunat ompelin käsin.

 Kenkien teko osottautui vaikeaksi eikä lopputulos ollut ihan toivottava, mutta saavat nyt toistaiseksi olla.
Muotoilin fimosta pohjat käyttäen nuken jalkaa muottina. Hioin sopiviksi.
Maalasin pohjat mustiksi akryylivärillä.
Liimasin pohjiin ohuesta nahasta sopivat palat kengiksi pikaliimalla.

 Vielä oli jäljellä Pepin hiusten teko. Päätin tehdä sen kirppikseltä löytämästäni oranssista langasta.


Yhdistin langat keskeltä ompeleella, kiinnitin liimalla ja pyörittelin letit.

Peppi on valmis!


3 kommenttia: